Čištění skla krbových kamen

Čištění skla krbových kamen

Energetická krize dohnala spoustu z nás do alternativních forem vytápění. Řada domácností se proto po několika letech vrátila třeba ke klasickému dřevu. Mnohem častěji se tak začala využívat krbová kamna, která je ale potřeba alespoň občas pořádně vyčistit. Největší problém je často se špinavým sklem.

K dokonalému vyčištění krbového skla poslouží houbička, hadr a voda. Aby se sklo nepoškodilo, používejte určitě tu nejměkčí houbičku, kterou doma najdete. Jednoduše na ni naneste trochu saponátu a sklo pořádně vydrhněte. Ke konci pak ještě krbové sklo vyleštěte, a to ideálně takovým hadříkem, který nepouští žádné chloupky.

úklidem Vaší domácnosti často dobře pomáhají i speciální gely nebo spreje. Některé z nich jsou určené přímo i na krbová kamna. K dostání jsou ve většině hobby marketech, drogériích a v poslední době je najdete i v některých klasických obchodech. Jejich pořízení určitě promyslete, mnohdy totiž ulehčí čas i další starosti.

Díky svým vlastnostem tyto přípravky snadno rozpouštějí saze i jiné nečistoty, které se na krbových kamnech často nacházejí. Přípravek ve většině případů stačí aplikovat po dobu pěti minut. Už během této doby si přípravek se špínou ve většině případů hravě poradí a vám tak zbyde drahocenný čas i na jiné aktivity.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Profesionální čištění párou

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek