Čištění žaluzií

Čištění žaluzií

Čištění žaluzií není žádný med. Často mají hospodyňky tendenci tento úkol odkládat, protože je pracný a časově velmi náročný. U nás v EkoBIT ale víme, jak si tuto nepříjemnou aktivitu alespoň částečně zrychlit i zefektivnit a přinášíme Vám proto soubor tipů, jak s tím můžete pohnout.

Postup čištění žaluzií je vlastně celkem prostý. Nejprve je stáhněte dolů a zatemněte. Připravte si gumové rukavice, kbelík s vodou, utěrku z mikrovlákna a třeba pro kuchyňské prostory také speciální odmašťovací saponát, který se Vám může hodit i při dalších aktivitách v rámci Vašich pravidelných úklidů.

Vezměte si utěrku a tu přiložte na několik lamel současně. Následně se pokuste vodorovným způsobem prach setřít, a to po celé délce Vašich madel. Nejprve se věnujte těm částem, které jsou nahoře a poté pokračujte směrem dolů. Hlavně nezapomeňte vyčistit každou část, ať se poté k některé nemusíte zbytečně vracet.

Další možnost, jak na žaluzie, je spojená také s vysavačem. V takovém případě ale jako EkoBIT doporučujeme zvolit ten nejnižší stupeň sání, abyste své žaluzie v bytě zbytečně nepoškodili. Nevýhodou vysavače ale je, že se tímto způsobem zřejmě nepodaří odstranit všechny mikročástečky ani ta špína, která je spojená s mastnotou.

Jestli nemáte na mytí žaluzií náladu, obraťte se naše úklidové služby Praha nebo úklidové služby Brno. My se Vám totiž na to rádi podíváme.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Mytí oken a čištění žaluzií

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek