Darovali jsme ledničky do Dětského domova v  Dolních Počernicích

Darovali jsme ledničky do Dětského domova v  Dolních Počernicích

Když můžeme, pomůžeme. To je jedno z našich hesel, kterým se v EkoBIT snažíme řídit. Naposledy jsme darovali hned sedm úplně nových ledniček do Dětského domova v Dolních Počernicích. Jsme rádi, že právě v tomto domově jim tolik záleží na výchově a snaží se o to, aby dětem poskytli co možná nejlepší průpravu na cestě do dospělého života.

A víte, jaké je hlavní krédo tohoto Dětského domova v Dolních Počernicích? Je to návrat dětí do rodin, být jim nápomocni k prožití příjemnějšího dětství a připravit je co nejlépe do samostatného života. To jsme během naší návštěvy také poznali a všichni zde pracující jsou osobami na správném místě.

Historie tohoto Domova je velmi pestrá. Začala se psát totiž už v roce 1923. Nyní tam aktuálně působí čtyřicet pedagogů, tři provázející pedagogové i terénní sociální pracovnice.

Kapacita tohoto Domova je 83 dětí a jejich systém funguje tak, že na rodinné skupině žije 6 až 8 dětí a střídají se u nich 4 pedagogičtí pracovníci. Rodinná skupina si musí sama nakoupit, uvařit, vyžehlit, uklidit apod. Systém by měl co nejvíce připomínat právě rodinu, což jsme jako EkoBIT při naší návštěvě ocenili.

Pro odcházející děti mají po ukončeném studiu i startovací byty. Děti dostanou na začátku měsíce cvičnou výplatu. V půlce měsíce přijdou zaplatit nájem a poplatky za energie a služby. Jinak se starají o vše samostatně, ale dále patří na rodinnou skupinu a společně vše plánují.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Více o společnosti EkoBIT

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

Darovali jsme ledničky do Dětského domova v  Dolních Počernicích

Když můžeme, pomůžeme. To je jedno z našich hesel, kterým se v EkoBIT snažíme řídit. Naposledy jsme darovali hned sedm úplně nových ledniček do Dětského domova

Celý článek

Získali jsme ocenění od Mapy.cz

Mapy.cz začaly nejlépe hodnoceným podnikům zasílat odznaky kvality pro rok 2021. Jsme velmi rádi, že se nám mezi nejlépe hodnocené podniky podařilo také dostat.

Celý článek

Přispěli jsme na podporu vzdělávání dobrovolníků a přípravu workcampů

Dar putoval organizaci INEX – sdružení dobrovolných aktivit, které sbírku pořádá, a doufá vybrat 120 000 Kč na svůj další provoz.

Celý článek

Jaké úklidové prostředky používáme?

Pouze nejúčinnější výrobky značek Feel Eco, Frosh a Winni`s. Jejich použití kombinujeme podle toho, který se nám osvědčil jako neúčinnější. Pojďte se podívat!

Celý článek