Jak na pavučiny

Jak na pavučiny

Pod postelí, za nábytkem nebo na jiných těžko přístupných místech. Pavučiny jsou strašákem každé hospodyňky. Rostou v bytě asi stejně rychle jako houby po dešti a pro mnoho lidí není setkání s nimi vůbec příjemné. Odstranění pavoučích sítí ale není těžké a u nás v EkoBIT víme, jak si s nimi poradit.

Prachovky s dlouhou rukojetí nebo vysavač bez násady. To jsou ty nejlepší možnosti, jak se rychle a efektivně pavučiny ve Vaší domácnosti prostě a jednoduše zbavit. S hůře přístupnými místy, jako jsou lustry nebo garnyže, pak ve většině případů pomůže hadřík z mikrovláken nebo vatové tyčinky. Hodit se ale může třeba i malý smetáček.

Proti pavučinám se ale musí bojovat hlavně preventivně. Pokuste se skoncovat se všemi cestičkami, kudy by se vám tito tvorové mohli do bytu či rodinného domu dostat. Pořiďte si nové těsnění a vhodným pomocníkem jsou třeba i sítě pro hmyzu.

Variantou jsou také esenciální oleje, které většina živočichů nemůže vystát a jednoduše proto slouží k jejich odpuzování. Tyto přípravky se ale hodí i pro další úklidy domácností nebo třeba i úklidy v kancelářích. Jejich použití je totiž poměrně všestranné.

Nemějte ale strach. Většina pavouků v České republice je pro běžného smrtelníka absolutně neškodná. V domácnostech narazíte hlavně na sekáče nebo pokoutníka, kterých se rozhodně nemusíte obávat.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Úklidy Praha

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek