Jak na dlaždičky a obklady?

Jak na dlaždičky a obklady?

Dlaždičky a obklady nejsou pro nás v EkoBIT žádný problém. S jejich údržbou se totiž setkáváme téměř každodenně, a proto můžeme díky letitým zkušenostem poradit, jak vlastně na ně. Stejně jako v případě úklidu a mytí řady dalších spotřebičů i míst postačí na péči o dlaždičky třeba také některé běžně dostupné ekologické prostředky, o kterých byste to předem možná ani neřekli. Díky nim vrátíte dlaždičkám a obkladům zašlou slávu snadno a rychle.

Dlaždičky jsou podle mnohých tím nejlepším povrchem k úklidu a údržbě. Nabízí totiž značně dlouhou životnost i odolnost. Časem ale třeba i kvůli zaneseným spárám už nevypadají tak jasně jako dřív.

Roztok jedlé sody vám však v tomto ohledu snadno pomůže. Ten na dlaždičky naneste houbou a na spáry pak klasickým zubním kartáčkem. Nechte chvíli působit a následně budou místa zářit stejně perfektně jako dřív.

Nabízí se ale i citronová šťáva. Tu případně nechte po nanesení asi patnáct minut pracovat a následně místo otřete běžnou houbičkou, která byla před tím namočená v obyčejné vodě.

Šťáva z citronu při úklidech v domácnosti působí jako univerzální čistič. Je naprosto ideální možností k úklidu, když zrovna máte doma malé děti a nechcete kvůli nim sázet na chemii, která by jim mohla v krajním případě i ublížit.

Když šetrné varianty nezabírají, vyzkoušejte Savo. Doporučujeme ale tento agresivní přípravek případně smíchat s vodou, a to v poměru 1:3. Zároveň pracujte v pevných rukavicích a větrejte, ať se nenadýcháte škodlivých výparů z něj. Možností je ale také třeba i strojové čištění.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Čištění párou

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek