Jak na mytí lednice?

Jak na mytí lednice?

Lednice patří k nevíce využívaným zařízením skoro v každé domácnosti. Při relativně nízké teplotě slouží hlavně k uchování potravin. Proto však každá chladnička vyžaduje náležitou a pravidelnou péči, na kterou není vhodné zapomínat.

Pokud se totiž domácnost o chladničku pravidelně nestará, panuje mnoho rizik, které mohou i velmi negativně dopadnout na lidská zdraví. Množí se nebezpečné bakterie nebo písně. Z lednice se line nepříjemný zápach. Díky pravidelnému odstraňování námrazy se zároveň ušetří až 75 procent energie, což při současném růstu cen energií může mnoho domácností velmi ocenit.

K mytí lednice je možné použít obyčejnou vodu s octem. Další variantou je pak i saponát na nádobí, a to třeba i s přídavkem jedlé sody. Ta totiž změkčí vodu a díky svým značným alkalickým vlastnostem odstraní kdejaké nečistoty.

Při mytí lednice je potřeba myslet na to, aby z ní vyndaly veškeré potraviny. Pokud se budou jen přesouvat v rámci lednice, hrozí jejich kontaminace čistícími prostředky. K mytí užijte hadřík nebo čistou houbičku. Ideální je začít v horních prostorách a pokračovat směrem dolů. Nezapomínejte ani na dveře a gumová těsnění. Usazené skvrny nejprve vhodným způsobem navlhčete, odstranění pak bude díky tomu značně jednodušší. Ke konci očistěte i vnitřní část dveří.

Ledničku je vhodné mýt ideálně jedenkrát za měsíc. Kondenzátor a chladící žebra pak alespoň jedenkrát za rok. My v EkoBIT se při pravidelných a ekologických úklidech i lednicím pravidelně a pečlivě věnujeme, a proto nechte tuto nezábavnou práci na nás. Mrkněte na naše webové stránky a popřemýšlejte o objednání naší služby. Působíme hned v několika českých i slovenských městech.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Úklidové služby Praha

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek