Jak na záchodové mísy?

Jak na záchodové mísy?

Mezi nejméně oblíbené činnosti v domácnosti rozhodně patří pravidelné mytí záchodové mísy. Jde však o místo plné bakterií, na které je nutné se po určité době pořádně zaměřit. My v EkoBIT díky letitým zkušenostem víme, že úklid toalety není vhodné vůbec podceňovat. Čistá toaleta je totiž základem domácí pohody i harmonie.

Základním předpokladem k úspěchu je výběr správných mycích přípravků. V EkoBIT při pravidelných a ekologických úklidech sázíme na ty, které jsou postaveny na kyselině mravenčí. Zásadně se vyhýbáme agresivním chemických prostředků, které mnohdy snižují životnost i barvu záchodového zařízení.

Při pečlivém mytí toalety nezapomínejte na místa, pro která je typická vysoká koncentrace bakterií. V prvé řadě jde o vnitřní splachovací kruh uvnitř záchodové mísy, který je mnohdy pro běžné čištění jen velmi špatně přístupný. Obrovské množství nečistot i bakterií se však nachází také na sedátku, se kterým pravidelně do přímého kontaktu minimálně jednou denně přijde každý člen vaší domácnosti, a proto na mytí této součásti záchodové mísy taktéž není rozhodně vhodné zapomínat.

A jaký v EkoBIT volíme při mytí osvědčený postup? Nejprve záchodovou mísu spláchneme a nalijeme do ní čistící prostředek co nejblíže okraji mísy. Víko toalety přiklopíme a necháme působit. Mezitím se zaměříme horní část nádrže, splachovadlo, boky i víko záchodového sedátka. Při úklidu nezapomínáme ani na vnější část mísy. Na prolisy a šrouby používáme kvalitní kartáček, který záchodovou mísu zbaví i těch nejmenší nečistot a bakterií.

Důkladně omyjeme záchodové prkýnko i vnitřek mísy, kde se často drží nejvíce špíny. Vydrhneme vypouštěcí otvor ve spodní části. Péči věnujeme i WC štětce, kterou při úklidech i pravidelně měníme. Nakonec všechno ještě pořádně omyjeme a záchodová mísa září jako nová.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Úklidové služby Praha

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek