Správné mytí podlahy

Správné mytí podlahy

Mytí podlah asi každý z nás moc dobře zná. Pro mnohé je to ta nejméně oblíbená část pravidelného úklidu. Existuje však několik vychytávek, jak mít v domácnosti vytřeno rychle i efektivně.

První a velmi důležitý krok spočívá v důkladném vyluxování celého bytu. Díky vysavači se totiž z podlah odstraní i ty nejmenší prachové částečky, které mohou běžnému vytírání dělat i nemalé problémy. Samotné vytírání je následně lehčí a člověk se při něm tolik nenadře. Jelikož jako společnost EkoBIT se pravidelnými ekologickými úklidy už několik let pečlivě zaobíráme, tak dobře víme, že vysávání musí vždy vytírání předcházet.

Do úklidu se podle nás vyplatí i trochu zainvestovat. S obyčejným koštětem nebo mokrým hadrem se totiž nejenže daleko více natrápíte, podlahy ale hlavně ani příliš dobře nevytřete. Kvalitní a moderní mop by v dnešní době neměl chybět v žádné domácnosti. Jde o šikovného pomocníka, díky kterému bude ve vaší domácnosti vytřeno kvalitně a efektivně.

U nás v EkoBIT jsme zjistili, že velmi důležitá je i samotná technika vytírání. Velká část populace už léta s oblibou vytírá tak, že koštětem či mopem pohybují stejně, jako kdyby v ruce drželi vysavač. My ale můžeme doporučit takzvanou osmičkovou metodu, díky které se vám podaří smýt z podlah veškerou špínu. Běžnému stíracímu způsobu totiž podle nás už dávno odzvonilo.

A ještě jeden tip na závěr. Na luxování, kterému jsme se v tomto článku již věnovali, opravdu nezapomínejte. Už od nepaměti totiž platí zásada, že čím častěji se bude podlaha luxovat, tím méně bude nutné vytírat. Díky častějšímu luxování nebudou na podlahách zůstávat nečistoty, které by jinak mohly snadno zaneřádit celý byt.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Strojové čištění podlah

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek