Jak mýt nádobí?

Jak mýt nádobí?

Mytí nádobí patří mezi nejméně oblíbené činnosti každé hospodyně. Myčky mají omezené možnosti, a proto se ručnímu mytí asi nikdo nevyhne. Při mytí nádobí je však vhodné se řídit určitými postupy. Jinak se Vám tato aktivita může protáhnout a prodražit.

U nás v EkoBIT víme, že v každém případě je vhodné začít špinavým nádobím. Pokud se Vám do něj zrovna nechce, měli byste jej alespoň na chvíli odmočit, a to třeba ve dřezu nebo lavoru.

V dnešní době existují asi dva hlavní přístupy k mytí nádobí. K jeho mytí může docházet pod tekoucí vodou, anebo v napuštěném dřezu. Statistiky ukazují, že mytí pod tekoucí vodou je napříč Českou republikou mnohem preferovanější variantou. Jde však o značně nákladnější variantu, při které se často spotřebuje mnoho vody. Levněji proto vyjde druhá možnost. Pro tu je ale vhodné mít v domácnosti alespoň dva dřezy – pro mytí a následné oplachování.

Ideální teplota pro mytí špinavého nádobí se pohybuje okolo čtyřiceti stupňů celsia. Na oplachování však stačí jen voda studená, na což určitě myslete. Díky tomu totiž můžete během roku ušetřit i nemalé finanční prostředky.

Pokud jde o postup, měli byste začít křehkým a málo znečištěným nádobím, jako jsou třeba skleničky. A to proto, že houbička vydrží díky tomu mnohem déle čistá. Mastné kousky nádobí určitě odložte až na konec. Poslední by měly jít třeba i hrnce nebo pánve.

Při mytí nádobí určitě nezapomínejte ani na dostatečné čištění dřezu. Třeba ve sdílené kuchyňce v kanceláři byste totiž své kolegy jinak asi pěkně naštvali. Nebo pozvěte na pomoc úklid domácností EkoBIT. My Vám totiž špinavé nádobí můžete v rámci našich ekologických úklidů také umýt.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Úklid bytových domů

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek