Kuchyň srdcem domova: jak se starat o kuchyň na míru

Kuchyň srdcem domova: jak se starat o kuchyň na míru

Láska prochází žaludkem, a kde jinde prohlubovat lásku v rodině než právě v kuchyni. Kuchyně na míru se ve všech ohledech přizpůsobí vám i všem členům domácnosti. V tomto článku se dozvíte, jak se o kuchyň na míru starat, aby stále byla funkční a vypadala jako nová i po letech.

Všeobecné tipy, jak pečovat o svou kuchyň

Pokud plánujete pořízení kuchyňské linky na míru dle vašich potřeb, musíte se připravit na údržbu, s kuchyní spojenou.

  • Pravidelně utírejte prach a nečistoty z pracovních ploch a skříněk.
  • Používejte jemné čisticí prostředky, jako jsou mýdlo a voda, nebo speciální čisticí prostředky určené pro kuchyně.
  • Používejte pouze měkké hadříky nebo kartáče pro čištění dřezů a kuchyňských spotřebičů.
  • Pravidelně čistěte ventilační systém a filtry, aby se zabránilo usazování tuku a nečistot.
  • Chraňte povrch vaší kuchyně před poškozením od tepla a kyselinami, jako jsou citrony nebo octy. (Kyseliny, jako jsou citrony nebo octy, mohou poškodit povrch kuchyňských pracovních ploch a skříněk. Kyseliny mohou být silné a chemicky reagují s materiálem, který je použitý na vaší kuchyni, což může vést k poškození nebo změně barvy.)
  • Používejte pouze kvalitní kuchyňské náčiní, aby se zabránilo poškození povrchu pracovních ploch a skříněk.
  • Pravidelně kontrolujte a opravte jakékoliv problémy, jako jsou netěsnosti nebo poškozené dveře, aby se zabránilo dalšímu poškození.

Rady pro údržbu kuchyňských spotřebičů a ventilačního systému

Povrchové detaily kuchyňské linky jsou vcelu samozřejmostí a správná hospodyňka si s údržbou umí poradit. Pokud se ale jedná o údržbu spotřebičů a ventilačního systému, zde už může mít i nejlepší hospodyně problém. Jak tedy o spotřebiče pečovat tak, abyste předešli případným komplikacím?

  1. Pravidelně čistěte kuchyňské spotřebiče, jako jsou trouby, mikrovlnné trouby, varné desky a ledničky, aby se zabránilo usazování nečistot a tuku.
  2. Používejte speciální čisticí prostředky určené pro kuchyňské spotřebiče a dbejte na to, abyste se řídili pokyny výrobce pro čištění.
  3. Pravidelně čistěte filtry ventilačního systému a vyměňujte je, jakmile jsou zanesené nečistotami.
  4. Používejte odtahový systém při vaření, aby se zabránilo usazování tuku na stěnách a stropu.
  5. Pravidelně kontrolujte ventilační systém, abyste se ujistili, že funguje správně a že nejsou žádné netěsnosti nebo problémy.
  6. Pokud se objeví problémy s ventilačním systémem nebo kuchyňskými spotřebiči, okamžitě kontaktujte odborníka na opravy.

Při pořízení kuchyně na míru vás po celou dobu garance bude zastupovat daná firma, proto se neváhejte s jakýmikoli dotazy obracet přímo na ně. Nadstandardní službou může být například i pozáruční garance jako je to u www.zarizujibyt.cz.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Více o úklidu domácností

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek