Čištění dřevěných schodů

Čištění dřevěných schodů

Dřevěné schody jsou pěkným interiérovým prvkem každé domácnosti. Jejich obliba v případě novostaveb v posledních letech poměrně stoupla, vyžadují ale na druhou stranu i náležitou péči. V tomto článku se tedy podíváme na to, jak o takové dřevěné schody vlastně pečovat a na co v jejich případě nezapomínat.

Schodiště je nepostradatelná součást mezonetových bytů nebo vícepodlažních rodinných domů. Tedy takových typů nemovitostí, se kterými se v posledních letech v případě České republiky roztrhl poměrně velký pytel. Řadu domácností ale trápí údržba o ně, a neví, jak na ni.

Na lakované dřevěné schody použijte suchý nebo vlhký hadr a můžete jej s klidným svědomím také vysávat. Berte ale v potaz, že takový hadr nesmí být zase příliš mokrý, jinak totiž hrozí jejich poškození.

Zapomeňte však na tekutý písek, kyseliny nebo jiné leptavé čistící prostředky. Pokud je znečištění lakovaných dřevěných schodů větší, zkuste vsadit na jarové prostředky nebo přírodní mýdla, která budou dostatečně rozředěná vodou. Ty se Vám navíc mohou hodit i při dalších úklidech v domácnosti.

Část domácností v České republice ale má i olejové a voskované povrchy. Jejich předností je, že jsou antistatické, což v praxi znamená, že mají tendenci odpuzovat špínu nebo prach. I u tohoto typu schodiště ale platí, že na běžnou denní údržbu postačí suchý nebo vlhký hadr. Tu přebytečnou vodu ale musíte co nejdříve utřít, jinak totiž mohou nastat nepříjemné problémy.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Hloubkové čištění schodů

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek