Jak na orosená okna?

Jak na orosená okna?

Léto se blíží pomalu ke svému konci. České domácnosti se tak už brzy budou muset sžít s chladnějším obdobím, která mimo jiné s sebou přináší i orosená okna. Ty jsou pozorovatelná v novostavbách, ve starších budovách i tam, kde je z nějakého důvodu poněkud zvýšená vlhkost vzduchu. Jde třeba o zimní zahrady s květinami nebo třeba o místnosti s ložním prádlem.

Sražená voda ale na oknech působí neesteticky a pokud stéká, ničí třeba dřevěné rámy oken. Pokud jí je opravdu hodně, má tendenci poškozovat také podlahu nebo zeď, jež se nachází pod oknem. Plastová okna jsou vůči tomuto problému odolnější, ostatní povrchy ale s ní bojují jen těžko. Problémem také je, že vysoká vlhkost může v krajním případě vést i k vytváření hnilobných procesů, jež jsou velmi nepříjemné. Problémem mohou zároveň být i plísně.

U nás v Ekobit jsme díky velké praxi při úklidech domácností či úklidech kanceláří poznali, že tento problém je možné eliminovat díky speciálnímu způsobu větrání. Cestou totiž je větrat několikrát denně – tedy intenzivně – ale jen velmi krátce. Nejúčinnější je, pokud budete své prostory větrat třeba necelých pět minut. Skvělým pomocníkem může být i dostatečný průvan.

Klíčem k úspěchu také je omezení vlhkosti v bytě. Při vaření používejte hrnce, aby pára neunikala do místnosti. Užívejte digestoř a ve vlhkých místnostech zároveň příliš dlouho nenechávejte ani sušák s prádlem. Hodí se i teplovzdušný ventilátor nebo nejrůznější pohlcovače vlhkosti.

Držíme palce, ať s orosenými okny snadno a co nejrychleji zatočíte!

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Profesionální čištění párou

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek