Jak se zbavit mastných skvrn

Jak se zbavit mastných skvrn

Mastnota patří do kategorie nejobávanějších a současně nejhůře odstranitelných druhů znečistění. Mastnota se totiž většinou dostává hlouběji do povrchu dané látky, odkud se pak velmi těžce dostává ven. V domácnosti nejčastěji bojujeme s mastnotou na kuchyňských spotřebičích, dále potom s mastnými skvrnami na čalounění či kobercích. Dobrou zprávou je, že existují osvědčené způsoby, jak mastnotu odstranit. Právě ty si představíme v tomto článku.

 

Odstranění mastných skvrn z kuchyně

Kuchyně je magnetem mastných skvrn. Mastnota se nachází na kuchyňské lince i na spotřebičích. Často se spojí s prachem nebo zbytky jídla, takže vše vypadá opravdu odpudivě. Naštěstí existuje jeden efektivní způsob, jak se mastnoty v kuchyni zbavit. A pozor – nebudete muset používat hadr ani nebezpečné chemikálie. Kuchyň i spotřebiče nejlépe vyčistíte párou.

 

Jak vyčistit kuchyň pomocí páry?

Úplně jednoduše. Stačí použít speciální parní čistič. Ten vytváří páru a žene ji ven úzkou tryskou. Parní proud má tedy sílu a pára se dostane i do hůře přístupných míst. Čištění párou je možné použít na kuchyňskou linku i na spotřebiče. Je skvělým pomocníkem při odstraňování mastnoty z digestoře, sporáku i z fritézy. Výhodou parního čištění je, že při něm nejsou používány žádné chemikálie, které jsou pro kuchyni nevhodné. Čištění párou je tak absolutně hygienické. Jeho předností je kromě vysoké efektivity také rychlost!

 

Odstranění mastných skvrn z koberce a čalounění

Mastné skvrny se rády objevují všude tam, kde rozhodně nejsou žádané. Zaútočí na koberce nebo třeba i sedací soupravy. Mastnota se zažere hluboko do látky – co s tím? I odstranění mastných skvrn z koberce nemusí být problém. Opět je nejlepší, pokud využijete sílu vody.

 

Jak efektivně odstranit mastné skvrny?

K čistění mastných skvrn z koberce nebo čalounění je nejlepší využít extraktor. Je to speciální stroj, který pod tlakem žene vodu s čisticím prostředkem na tkaninu. Díky silnému proudu se voda dostane do hlubších vrstev tkaniny a nečistoty vyžene ven. Poradí si tak i se zažranou špínou a to včetně mastnoty. Vše potom natáhne zpět, takže je povrch po použití extraktoru dokonale čistý. Použít se dá k čistění koberců i čalounění. Efektivnější způsob neexistuje, tím si můžete být jisti.

 

Jak začít?

Pokud se rozhodnete využít páru nebo extraktor, nemusíte se obávat velké investice. Stačí, když oslovíte specializovanou firmu, která vše zařídí. Úklidová firma přijede k vám domů a o úklid se postará. Cena? Ta rozhodně není drahá. Za profi úklid se platí jen několik stokorun.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Čištění koberců a čalounění

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek