Jak vyčistit kuchyň

Jak vyčistit kuchyň

Kuchyně je snad nejpoužívanější místností každé domácnosti, a podle toho také mnohdy vypadá. Má na sobě takové ozdoby jakou jsou mastné či jiné skvrny od jídla, v malých zákoutích se často najdou větší či menší zbytky jídla, v šuplících jsou záhadné černé skvrny apod. Uvědomte si, že i když se možná snažíte, vaše kuchyně může být plná špíny a tak i nebezpečná pro vaše zdraví. Jednou za čas je nutné provést generální úklid kuchyně. My vám poradíme, jak ho můžete provést rychle a bez námahy!

Moderní pomocníci pro nejlepší úklid kuchyně

Z reklamy na nás neustále útočí rady, že si musíte pořídit „tunu“ čistících přípravků. Jeden na troubu, druhý na podlahu, třetí pro dokonale čisté spotřebiče. Věřte tomu, že to ale není úplně tak nutné. Při úklidu kuchyně je totiž možné využít jeden moderní způsob čistění, který hravě zvládne vše, co je potřeba – a pozor – bez použití jediné chemikálie.

Na parní čištění se v kuchyni můžete spolehnout

Tím „zázrakem“ je parní čistič. Je to pomocník, který je zárukou maximální čistoty. Využívá totiž jednoduchého principu. Parní čistič tvoří páru, která je pod silným tlakem vyháněna ven úzkou tryskou. Pára se tak může dostat všude, kam je potřeba. Pomocí páry je možné vyčistit celou kuchyňskou linku a to včetně spotřebičů jako je digestoř, fritéza a další. Pára hravě zlikviduje všechny (i mastné) skvrny. Dokáže také zlikvidovat případné plísně a vyhnat špínu i z těch nejmenších záhybů.

Ekologicky a úsporně

Čistění kuchyně párou je skvělé v tom, že při něm nejsou používány žádné chemikálie. Nemusíte se jich tedy obávat. Díky tomu se jedná o absolutně ekologický způsob čistění, který vás navíc nestojí skoro nic.

Jak správně čistit pomocí páry?

S technikou se nemusíte trápit. Lepší bude, pokud si pro tento typ úklidu najmete profesionály. Ceny úklidové firmy dnes nejsou drahé. Ta úklid platíte jen v řádech stokorun! 

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Renovace parket a podlah

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek