Jak zbavit domácnost chlupů od domácích mazlíčků?

Jak zbavit domácnost chlupů od domácích mazlíčků?

Udržet čistou domácnost rozhodně není hračka. Zvláště v případě, pokud ji s vámi sdílí pes, kočka nebo jiný domácí mazlíček, který se chlubí krásnou srstí. Zvířecí chlupy mají totiž tu vlastnost, že ulpívají téměř na všem. Drží se v kobercích, na čalounění, v posteli, dokonce i ve skříních s oblečením, na nábytku – chlupy jsou prostě všude, kam se podíváte. Pokud se jich chcete zbavit, máte dvě možnosti. První - drastickou – zbavíte se vašeho domácího mazlíčka nebo druhou – přívětivou – vrhnete se na efektivní úklid. V tomto článku se dozvíte, jak na chlupy vyzrát. Jde to snadno a rychle!

POZOR – hrozí nebezpečí

Uvědomte si, že přítomnost nadměrného množství chlupů se může negativně podepsat na vašem zdravotním stavu. Chlupy mohou být alergenem, takže mohou být příčinou zhoršeného dýchání nebo i vyrážek. Pokud se někde nachází větší vrstva chlupů, je to přímo ráj pro bakterie a roztoče. Ti si v této špíně libují, množí se a tím vám opět škodí. Odstraňování chlupů je tedy extrémně důležité.

Jak se zbavit chlupů – nejlepší je voda a její tlak

Zejména krátké chlupy mají tendenci se do koberců nebo čalounění zapichovat. Je tedy velmi obtížné je odstranit. Běžné vysavače jsou často bezmocné. Pokud chcete udržet domácnost bez chlupů, měli byste vsadit na vysavače a jiné pomocníky, kteří jsou právě k takovému typu odstraňování nečistot uzpůsobené. Při odstraňování chlupů z koberce se nejlépe osvědčuje tzv. mokrá cesta.

Jak probíhá mokré čistění

Vhodné je použít speciál vysavač – extraktor. Jedná se o stroj, který využívá sílu vody. Při čistění je voda pod tlakem hnána do tkaniny a tak pomáhá dostat ven veškeré nečistoty. Současně je voda se všemi nečistotami nasávána do sběrné nádoby. Koberec nebo čalounění tak zůstává dokonale čisté – bez chlupů! Voda samotná ale nezabere, důležité je, aby byl použit efektivní čistící přípravek. Ten může mít i vůni, takže bude vaše domácnost nejen čistá, ale i krásně voňavá.

V boji s chlupy pomůže i pára

Další efektivní metodou při odstraňování chlupů je, použít páru. Využít je možné sílu parního čističe. Ten se dá použít na různé tvrdé povrchy. Efektivně s ním vyčistíte i hůře přístupná místa, jako jsou kouty či prostory za nábytkem. Pára opět vyžene nečistoty. Pokud ji vyzkoušíte, jistě budete překvapeni, kde všude nánosy chlupů objevíte. Úklid pomocí páry využijte i v případě, pokud váš domácí mazlíček občas vykoná svou potřebu u vás v bytě. Pára pomůže odstranit špínu i pach.

Nechte si pomoci

Pravdou je, že většina strojů, které jsou určeny pro běžný úklid domácností, nemůže nabídnout opravdu dobrý výkon. Pokud ano, jedná se většinou o opravdu drahý přístroj. Právě z tohoto důvodu se vyplatí, pokud vsadíte na profesionální služby a necháte si domácnost uklidit od specializované firmy.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Úklidové služby Praha

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek