Uklízejte ekologicky!

Uklízejte ekologicky!

Jednou z největších předností společnosti EkoBIT jsou ekologicky prováděné úklidy. Léta totiž už používáme jen takové mycí přípravky, které nemají negativní dopady na lidská zdraví a jejich obrovskou předností zároveň také je, že dokáží šetřit i peníze. S běžným úklidem může pomoci třeba i obyčejný ocet, jedlá soda, esenciální oleje nebo citron.

Některé přípravky pro ekologický úklid najdete třeba i ve vaší spíži. Jde třeba o citron. Ačkoliv má tento citrus velké množství vitaminů i dalších minerálů, patří k jeho velkým přednostem také to, že si snadno poradí se špínou i rezem. Citronová šťáva má totiž antibakteriální i dezinfekční účinky a dokáže provonět celý dům nebo byt.

Díky citronové šťávě se snadno zbavíte odolných skvrn od jídla na dřevěných či plastových deskách. Citron pomůže i se znečištěním kuchyňské linky nebo se špinavou vodovodní baterií. Jde o skvělého pomocníka také čištění spár mezi dlaždičkami a posloužit může i k projasnění bílého prádla.

S bakteriemi a plísněmi účinně zatočí i esenciální oleje. Vystříkat nimi můžete třeba vnitřek záchodu nebo prostoru nad prkénkem. K tomu dobře poslouží jen jedna kapka mátového oleje, která je zhruba stejně silná jako třicet šálků mátového čaje.

Nezapomínejte ani na ocet. Ten může pomoci třeba s dezinfekcí myčky. Dobře slouží i pro vytírání podlah nebo v případě ucpaných trubek či odpadů. Odstraní plísně na zdech a ideálně poslouží také pro čištění oken.

U nás v EkoBIT nezřídka při úklidech používáme i jedlou sodu, která funguje i jako ověřený a spolehlivý pohlcovač nejrůznějších pachů. Jedlá soda pomůže třeba také s koberci, čalouněným nábytkem, grilovacím náčiním, podlahami v garážích nebo třeba se skvrnami na sporáku.

Ekologických přípravků pro čištění vaší domácnosti je samozřejmě mnohem více. Úklidová firma EkoBIT při úklidech leckdy používá třeba i sůl, pastu na zuby nebo kuchyňské oleje. I ty totiž mají své skvělé přednosti a dokonale dokáží nahradit předražené chemické přípravky.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Ekologický úklid bytových domů

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek