Úklid po malování

Úklid po malování

Každý byt nebo rodinný dům je potřeba po pár letech opět znovu vymalovat. To s sebou ale nutně přináší i potřebu pořádného úklidu, na který je vhodné myslet už před zahájením celé výmalby. Díky pár trikům si ušetříte mnoho času, který následně můžete využít na něco mnohem zábavnějšího.

Úklid a čas po náročném malování si ušetříte tak, když z místnosti ještě před tím odstěhujete co nejvíce nábytku, který se v něm běžně nachází. Okna nebo podlahu zakryjte krycí fólií, kterou pak přelepíte i průhlednou páskou. Nezapomeňte ani na dveře, protože ty od nové barvy opravdu čistit nechcete.

Když přípravnou fázi nezanedbáte, nebude tak nepříjemný ani závěrečný úklid po malování. Nejprve vysajte podlahu, abyste se zbavili barev a prachu. Pokud byste to neudělali, tak částice prachu by Vám zbytečně v dalších fázích závěrečného úklidu přidělávaly práci a znečišťovaly i další místnosti.

Pak se vrhněte na okna, kde se neobejdete třeba bez hadru nebo saponátu. Velkým pomocníkem může být třeba akumulátorová stěrka na čištění oken, která se může hodit i při dalších úklidech domácností.

Nezapomeňte setřít z nábytku prach. Z lesklých povrchů na to použijte sprej, který po nastříkání pořádně rozetřete. Na dveřní futra užijte běžný hadr se saponátem, který před tím přimícháte do teplé vody. A máte hotovo.

Zavolat na úklid po malování ale můžete i naši firmu EkoBIT, která se věnuje ekologickým úklidům v mnoha městech České republiky.

Vytištěno z webu www.ekologickyuklid.eu od EkoBIT Ekologický úklid
Jednorázové úklidové služby

Podobné články

Přečtěte si zajímavé rady a tipy, jak uklízet ekologicky a být maximální šetrný k přírodě a životnímu prostředí.

10 zaručených tipů na (nejen) jarní úklid

Stanovte si jasné cíle a ty dodržujte. Důležité je si pojem “jarní úklid“ rozfázovat na dílčí úkoly. Tyto úkoly by se měly koncentrovat vždy na jedno místo.

Celý článek

Velký jarní úklid snadno a rychle.

Jarní nálada je už pomalu cítit v probouzející se přírodě. Abychom proudící energii a jarní optimismus pocítili také u nás doma, je třeba prostor řádně uklidit.

Celý článek

Úklid nemusí být jen nepříjemná a obtěžující práce

K čištění a ošetřování předmětů v domácnosti používaly naše babičky snadno dostupné, účinné a levné přírodní prostředky i suroviny. Pojďme se podívat jaké.

Celý článek

Chcete prodat nebo pronajmout byt či dům? Úklid je základ.

Chystáte se do většího, přesídlujete do domku na vesnici nebo jste zdědili byt a chcete ho pronajmout? Pak bude určitě potřeba svůj starý domov připravit.

Celý článek